Koncerter

  27 mar

  Vi synger påsken ind

  Koncert

  Tirsdag 27. marts kl. 19:30 - 20:30

  Aftenen er lagt i hænderne på organist Hans Henrik Larsen og sopranen Margrethe Smedegaard. Aftenen byder på både solistiske indslag og fællessalmer. Programmet lægger ud med uddrag fra Pergolesis’ “Stabat Mater” - herefter følger passionsmusik og -salmer som skildrer Jesu lidelse, død og genopstandelse, bl.a. med uddrag fra J.S. Bach’s “Matthæuspassion” samt arrangementer af Ivar Mæland. Hans Henrik Larsen er et meget kendt ansigt i Hurup, idet han indtil for ganske nyligt har været organist i Hurup kirke. Sopranen, Margrethe Smedegaard, er også et kendt ansigt på egnen. Hun har ved flere lejligheder været solist i både Hurup kirke, samt ved sommerkoncerterne i Vestervig kirke. Hun underviser desuden ved Vestervig kirkemusikskole.


  22 apr

  Musikgudstjeneste

  Musikgudstjeneste

  Søndag 22. april kl. 14:00 - 15:00

  Gode lokale kræfter har fået en god idé. Derfor indbyder Hurup, Helligsø og Gettrup sogne til folkelig musikgudstjeneste. ”Folkelig” som i at lokale spillemænd spiller til sange og salmer og lokale sangere synger for. Det er ikke meningen, at det skal være en musikalsk præstation, men en folkelig præstation. Man kommer og spiller med på det instrument, man kan bidrage med, eller man kan synge for på salmer og sange eller måske læse en bøn eller en bibelfortælling. Der kræves ikke nodekendskab, men noder udleveres/sendes på mail inden. Oplæsning øves sammen med præsten inden gudstjenesten. For musikere: Der er en gruppe på 4-5 personer, der har øvet sangene inden søndagen. Denne gruppe sørger for, at deres instrumenter er på plads i kirken, inden de andre musikere, der er tilmeldt, kommer. Alle mødes kl. 9.00 i kirkecenteret til morgenkaffe og orientering om dagen. Så øves der i kirken indtil der serveres frokost i kirkecenteret. Efter frokost øves og hygges indtil gudstjenesten kl. 14.00. Tilmelding (musikere, sangere, oplæsere) til kirkekontoret, tlf. 9795 1184 / hurup.sogn@km.dk. Gudstjenestens tema er livsglæde! Vel mødt til musikere, sangere, oplæsere og alle slags kirkegængere!


  4 maj

  4. maj-koncert med orgel og trompet

  Koncert

  Fredag 4. maj kl. 19:30 - 20:30

  Der bliver noget for både øjne og ører og for alle i alle aldre til "meditationskoncerten". Koncerten fremføres af Dorthe Zielke og Søren Johannsen på hhv. trompet og orgel. De to har spillet sammen i næsten 20 år. Musikken akkompagneres af en visualisering af tekster på storskærm der leder til inspiration, eftertanke og fordybelse. ”Det er i tiden populært at dyrke mindfulness, meditation og at søge en indre fred. Med opbyggelige tekster om fred, håb, kærlighed, sorg, bekymring m.v. ønsker vi at give publikum mere end en musikalsk oplevelse,” siger Dorthe Zielke. ”Noget af det, musikken kan, er, at kommunikere med vores dybeste følelser – musikken rører os, bevæger os, styrker sindet, giver liv og mening. Musikken skaber en klangbund, så ord og billeder får større og dybere betydning. Forståelsesrammen bliver på den måde større,” siger Dorthe Zielke, der står bag idéen og tilrettelæggelsen af koncerten, der kan opleves i Hurup Kirke.


Kontaktoplysninger

 • Hurup Kirke
 • Kirkevej 42
  7760 Hurup Thy

 • Telefon: 97 95 11 84
 • Email: trhu@km.dk