Julen i børnehøjde

Var Jesus og Julemanden egentlig venner?

Er forventningens glæde bare noget, de voksne har fundet på for at få børn til at vente?

Hvorfor holder vi egentlig stadig jul, når nu det er mere end 2000 år siden, at Jesus blev født?

Og hvad har juletræer, marcipan, julepynt og gaver egentlig at gøre med Jesu fødsel?

Det er nogle af de spørgsmål, som tøjdyrene Snapper og Topper prøver at finde svar på, når de sammen med præst Ulla Thorbjørn Hansen fra Roskilde Domsogn går på opdagelse i julens traditioner og betydning, mens julestemningen breder sig. (Snapper er kendt fra "Sigurd fortæller Bibelhistorier", som er den bibel, der foræres i gave til børn, der er døbt i Hurup Kirke, ca. 4 år efter dåbsdagen).

Der er en film til hver søndag i advent - og der vil blive lagt en ny video op hver uge indtil jul.

4. søndag i advent: Jesu fødselsdag

3. søndag i advent: Hvorfor holder vi stadig jul

2. søndag i advent: Julemanden og Jesus

1. søndag i advent: Forventningens glæde

Videoerne er udarbejdet af DKM (Danmarks Kirkelige Mediecenter).